garnki dla gastronomii

Garnki dla gastronomii – wysoka jakość

Garnki gastronomiczne – które kupić?

Biznes gastronomiczny zwykle wiąże się z wysokimi wydatkami już na starcie. Jest to spowodowane m.in. koniecznością nabycia oprzyrządowania gastronomicznego, w tym bezsprzecznie garnki. Te na rynku są bardzo rozmaite. Pożądane byłoby w związku z tym znać parę zasad, jakimi trzeba się kierować podczas zakupu garnków.

Pojemność garnków

garnki dla gastronomiiPierwszym ważnym składnikiem jest oczywiście pojemność garnków. Zasadnicze przy pojemności garnków jest również to do jakiego pomieszczenia mają być one zakupione. Czyli jest to duża firma gastronomiczna z dużym ruchem. Do mniejszych lokali nabyć wystarczy garnki gastronomiczne o objętości do 30 litrów. Oczywiście całkowicie inaczej jest jeśli chodzi o duże lokale, w których gotuje się nadzwyczaj sporo. W tym przypadku może zaistnieć konieczność zakupu garnków nawet 100 litrowych.

Materiał wykonania

garnki dla gastronomiiKolejny znaczący czynnik przy zakupie garnków to tworzywo, z jakiego są stworzone. Jasne jest, że garnki dla gastronomii muszą być wysokiej postaci. Dlatego należałoby zainwestować w garnki wykonane z należytej jakości stali chromowano-niklowej. Takiego rodzaju garnki użytkować wolno przez długie lata. Poza tym należałoby, żeby garnki posiadały grube ścianki oraz wielowarstwowe dno. Dzięki temu będą one trwałe.

Przewodzenie ciepła

garnki dla gastronomiiNabywając garnki do gastronomii nie można zapomnieć także o takim składniku jak przewodzenie temperatury. W związku z tym bardzo dobrym wyborem będą garnki z dnem kapsułowym. Znakomicie przewodzą one ciepło. Co ważne takie garnki są także bardzo oszczędne, przez co pozwalają na obniżenie rachunków za energię.

Bezpieczeństwo

garnki dla gastronomiiW kuchni musi być bezpiecznie. Dotyczy to również sprzętu jakiego się używa. W tym oczywiście garnków. Doskonałym rozwiązaniem będą wobec tego garnki posiadające nienagrzewające się uchwyty. Istotny jest również sposób zamontowania uchwytów. Wszystko po to, żeby można je łatwo przesuwać w kuchni.

Czyszczenie i mycie

Na koniec wskazane jest jeszcze napomknąć o czyszczeniu garnków. Bez wątpienia wybrać trzeba tego typu, które wykonane są z tworzywa pozwalającego na proste sprzątanie. Najlepiej, żeby można je było sprzątać w zmywarkach.

Zobacz więcej: garnki dla gastronomii.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *